Sziasztok, Mi vagyunk a Zsír on the Fest.

2009-ben Alattyánon a tornateremben Zsíroskenyér Kupa néven focizni jött össze néhány csapat (hogy miért? Zsíros Kenyér kupa? A legolcsóbb megoldás volt, hogy valamit tudjunk enni, hisz pénz nélkül vágtunk bele). Pár év eltelt, a tornaterem az egyre több résztvevő miatt szűkössé vált. Ettől kezdve a helyi focipálya adott otthont a rendezvénynek.

Az évek során sok minden változott, de a foci, a Zsíroskenyér Kupa, az elmaradhatatlan hagymás zsíros kenyerekkel együtt, mindig a középpontban maradt. A szerény egynapos focizást, mára már több napos rendezvény váltotta fel. Évről-évről újabb dolgokkal gazdagítottuk: gyermekfoci, civil falu, futó- és erőversenyek, főzőversenyek, és az éjszakai bulik hangulatát a mindig aktuális mainstream lemezlovasok és ismert fellépők, együttesek fokozzák.

Fő célunk továbbra is a labdarúgás, sajnos helyi sport egyesület híján mi próbálunk segíteni a helyi fiataloknak, hogy rúgják a bőrt, akár heti rendszerességgel is. A sportpálya karbantartását mi végezzük az önkormányzattal közösen egész évben, sok segítséget kapunk helyi vállalkozóktól, hogy a pálya focira alkalmas legyen az év minden napján. Az elmúlt években sikeresnek mondható a “foci szegregációnk”, ami mára már fordított integrációnak mondható. Egy falu fogott össze a cél érdekében, ez lett a HŐS SÓLYOM project, közösen a célért a fociért. A nappali ‘fesztivál” programunk az elmúlt években gyerekekre összpontosul és a labdarúgásra,  segítségünkre van a Tehetség SE Jászberényből, akik szaktudásukkal emelik a fesztivál szervezői színvonalát.

2016. év a fordulópont volt. Mi lettünk a ZSIR ON THE FEST!!!! Nagy tervek, nagy váltás, nagy sikerek és nagyon nagy munka. Segítők, támogatók nélkül megvalósíthatatlan lenne. A sikerért mindent megteszünk.

2018-ban a szervezőkből megalakult a Zsíros Egyesület, melynek célja a rendezvény hatékonysága. Józsa Tamás és Vizi Péter, a fesztivál megálmodói az elmúlt 12évben azon voltak, hogy még nagyobb, és nagyobb legyen a rendezvény, és ezzel Alattyánt még többen megismerjék. Egész évben erre készülünk, szerveződünk, építgetünk, engedélyzetetünk, ez a segítők nélkül szinte lehetetlen lenne, közel 25 fős csapat dolgozik az év 365 napján, hogy a Zsír on the Fest, Zsír on the Fest legyen.

2018-ban Majka Curtis nagykoncerttel robbantunk be a köztudatba. 2019-ben a világzene legjobbjai a Parno Graszt tartott hatalmas koncertet és a X-Faktor győztes USNK. 2020-ban 2 színpaddal, táncházzal készültünk, olyan nap fellépőkkel, mint a BSW nagykoncert és a WELLHELLO nagykoncert, de sajnos a világjárvány közbeszólt és 2020-ban egy csak a sport részét tudtok megrendezni a Fesztiválunknak. 2021-ben az utolsó pillanatban egy “mini” Zsír on the Fest érkezik, falunap keretein belül, így a sport mellett, szombat éjszaka kicsit visszatér a zenebona, mini színpaddal érkezünk, ahová Bárány Attila és a BSW érkezik. Fontos infó: nem kell védettségi kártya, mivel falunapi program keretein belül rendezzük meg a mini fesztivált.

Mindenkit szeretettel várunk Alattyánra!

Zsír on the fest rólunk