ZSÍROSKENYÉR KUPA2019-11-26T17:34:38+00:00

Zsíroskenyér kupa? Ti teljesen hülyék vagytok?

Ha azt mondjuk, hogy Zsíroskenyér kupa, lehet nevetnek egy nagyot az emberek. A fesztiválra járók és a környékbeliek pedig tudják, hogy egy igen nagy foci kupáról van szó.

Kezdjük is az elején, Józsa Tamás a Zsír on the Fest főszervezője, azaz a Zsíroskenyér kupa megalkotója 2009-ben megszervezte az első kupát. Mivel itt még nem volt neve a kupának, de sok zsíroskenyér fogyott, így ezután kapta a nevét. Ugorjunk vissza még régebbre, Józsa Tamás az Alattyán FC megbízott elnökeként, anno 2008-2009-ben folyamatosan azon volt, hogy az Alattyáni foci valahogy túlélje, de ezen felül már jelezte az akkor megyei labadrúgó szövetség felé, hogy nagy a baj Jászságban és nem csak Alattyánon fog megszűnni a nagypályás foci. A következő években Alattyán, Jásztelek, Pusztamonostor, Jászjákóhalma, Jászdózsa is lakatott tett a focira. A Zsíroskenyér kupa pedig a kezdetek kezdetén összehozta ezeket a településeket.

2011-től folyamatosan bővült a torna, egyre több csapat vett részt rajta és egyre meszebbről is érkeztek ide csapatok, Erdély, Budapest, Komló és sorolhatnánk azokat a településeket ahonnan focizni jönnek a mai napig. Évről-évre közel 40 csapat jelenik meg Alattyán gyepén és visszahozza a régidőket, mikor is 1000 ember szurkolt Alattyánnak a 90-es évek végén a rangadókon.

2015-től pedig hozzá kezdtek a szervezők a Tehetség SE-vel, azaz Fejes Attilával karöltve a gyerektorna megszervezéséhez a kis Zsírokenyér kupához. Az idő múlásával egy olyan gyerekfoci torna lett Alattyánon, ahová a fél országból jönnek kicsik, hogy a labdát terelgessék. U7-U9-U11 és U13-as korosztályban Deberenctől Tatáig. Közel 40 csapat 4 pályán.

Bátran kijelenthető, hogy a Zsíroskenyér kupa Magyarország egyik hanem, a legnagyobb foci fesztiválja. Az elmúlt években olyan szponzor állt be mellénk, mint a UNIBET.COM vagy a BERÉNY-SPORT, ami a torna hatékonyságát segíti. Reméljük a Magyar Labdarúgó Szövetség is lát majd valamikor bennünk fantáziát.

A zsíroskenyér pedig mai napig jelen van, foci közben friss kenyér, friss zöldséggel minden résztvevő bátran fogyaszthatja.

Reméljük idén se maradtok le csapatoddal a tornánról. Figyeljétek a Facebookot!

Kövess Minket a Facebook-on!